Voormalig politieman en politicus Hero Brinkman die vooral bekend staat als ex-PVV’er hangt nu de internetgoeroe op Facebook uit als we Twitter mogen geloven. Voor de jongeren en mensen die de afgelopen 30 jaar onder een steen hebben geleefd; Hero Brinkman was ooit van de #PVV en stapte daar uit om het Democratisch Politiek Keerpunt te beginnen. Toch moest Hero Brinkman noodgedwongen het parlement verlaten omdat hij bij de landelijke verkiezingen geen enkele zetel wist te behalen. Later deed hij iets met vlees!

Hero Brinkman Facebook

Zijn politie en politieke carrière verliep ook niet echt voorspoedig. Hij begon in 1985 als politieagent, werd buurtinspecteur en werkte zich op tot inspecteur van politie en werd ingezet bij de Mobiele Eenheid. In april 2021 eiste het Openbaar Ministerie een halfjaar cel tegen hem vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie aan een journalist van De Telegraaf. Zijn artikelen gingen onder meer over terrorisme. Volgens het OM was Brinkmans boosheid op de politie de kern van zijn motief.

Tja.. En waar kun je nog aan de bak komen als lekkende inspecteur van de politie? Bij de #PVV natuurlijk! In 2006 werd de lekkende inspecteur bij de Tweede Kamerverkiezingen verkozen tot kamerlid. Hij vroeg bij de politie betaald verlof aan en begon aan zijn politieke carrière. Hij hield op 31 januari 2007 zijn maidenspeech bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor 2007.

Geert Wilders plaatste Hero Brinkman vervolgens op nummer 11 van zijn kandidatenlijst, want dat is wat je met onbetrouwbare agenten doet bij de #PVV. Van juni 2010 tot augustus 2011 werd Brinkman bij zijn werkzaamheden ondersteund door Ehsan Jami als fractiemedewerker. Brinkman toonde zich als PVV-fractielid tegenstander van de dubbele nationaliteit, kraken en het Nederlandse gedoogbeleid. Hij verkondigde dat alle coffeeshops het beste gesloten konden worden omdat ze te veel overlast zouden veroorzaken. Daarnaast zei hij de aanpak van criminele jongeren te slap te vinden: hij zou veel zien in de zogenaamde heropvoedingskampen. Voor de provincie Noord-Holland was Brinkman lijsttrekker tijdens de Provinciale Statenverkiezingen 2011. Brinkman werd gekozen en nam zitting in de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Op 19 juni 2012 maakte Hero Brinkman bekend dat hij een nieuwe partij ging oprichten, het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK). De partij is een fusie van zijn Onafhankelijke Burger Partij en Trots op Nederland, opgericht door Rita Verdonk. Daar zijn al zijn politieke ambities gestrand. Hij deed later iets met vlees.
Als we Facebook mogen geloven, dan is de voormalige inspecteur van politie en ex-politicus van de #PVV afgegleden tot internetgoeroe! 😂

Hero Brinkman

#PVV #HeroBrinkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: